Download Venkata Kavi app
Kēdāram | Ādi |
P | gaṇanāyakan tuṇaiyāhuvān gandharva vēda sangeetam pāḍa |
AP | phaṇirāja kankaṇa pāṇi – shankara tanaya mangaḷakāraka |
C | ādhārashruti neengāmalē anniyarhaḷ bāṇi vārāmalē kēdāra rāgam gambheera rāgam kēṭṭa pinnar māyai ōngāmalē |
Meaning
Ganapati will stand with us to sing the gandharva vedas (music).
Son of Shankara, who wears the king of serpents as an armlet and who brings good tidings.
Without losing the basic shruti and without being influenced by alien styles, the raga Kedara
is a majestic raga and listening to it, dispels all illusion.
கேதாரம் | ஆதி |
ப | கண நாயகன் துணையாகுவான் கந்தர்வ வேத ஸங்கீதம் பாட |
அப | பணிராஜ கங்கண பாணி சங்கர தனய மங்கள காரக |
ச | ஆதாரச்ருதி நீங்காமலே அன்னியர்கள் பாணி வாராமலே கேதார ராகம் கம்பீர ராகம் கேட்ட பின்னர் மாயை ஓங்காமலே |
Kēdāram | Ādi |
P | gaṇanāyakan tuṇaiyāhuvān gandharva vēda sangeetam pāḍa |
AP | phaṇirāja kankaṇa pāṇi – shankara tanaya mangaḷakāraka |
C | ādhārashruti neengāmalē anniyarhaḷ bāṇi vārāmalē kēdāra rāgam gambheera rāgam kēṭṭa pinnar māyai ōngāmalē |
Meaning
Ganapati will stand with us to sing the gandharva vedas (music).
Son of Shankara, who wears the king of serpents as an armlet and who brings good tidings.
Without losing the basic shruti and without being influenced by alien styles, the raga Kedara
is a majestic raga and listening to it, dispels all illusion.
கேதாரம் | ஆதி |
ப | கண நாயகன் துணையாகுவான் கந்தர்வ வேத ஸங்கீதம் பாட |
அப | பணிராஜ கங்கண பாணி சங்கர தனய மங்கள காரக |
ச | ஆதாரச்ருதி நீங்காமலே அன்னியர்கள் பாணி வாராமலே கேதார ராகம் கம்பீர ராகம் கேட்ட பின்னர் மாயை ஓங்காமலே |